Back to top

Ποιοί είμαστε

H Red Creative ιδρύθηκε το 1989 και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις οπτικής επικοινωνίας.

Σχεδιάζουμε ολιστικά, προκειμένου να αναδείξουμε το περιεχόμενο. Η ομάδα μας διακρίνεται για την ικανότητά της να παράγει στοχευμένες σχεδιαστικές προτάσεις και βραβεύεται τακτικά σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Red
Creative

Η ομάδα 04

Σ

Σίμος Σαλτιέλ

Creative Director / Photographer

Σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία στο Illinois Institute of Technology στο Σικάγο και στο Parson’s School of Design στη Νέα Υόρκη (BFA, Communication Design). Το 1989 ίδρυσε τη Red Creative. Από το 1982 εκθέτει τη φωτογραφική του δουλειά και το 1998 κέρδισε το πρώτο βραβείο της Photosynkyria. Φωτογραφίζει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης από τη δεκαετία του 80 μέχρι τώρα. Το 2008 δημιούργησε το φωτογραφικό δικτυακό περιοδικό wip. Στη Red Creative είναι art director και φωτογράφος.

Χ

Χρήστος Τσολερίδης

Senior Designer

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας και στο University of Art & Design, Helsinki. Το 2014 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο Oxhouse Design Studio στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο εργάζεται ως επαγγελματίας γραφίστας από το 2000. Έργα του έχουν έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΕΒΓΕ, WOLDA, Hiiibrand, Ermis Design Awards, Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη). Το 2016 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ). Μεταξύ πολλών άλλων, απολαμβάνει την καλή κουβέντα (ειδικά όταν αφορά τα ταξίδια, την ιστορία και την τυπογραφία), προσπαθεί να διατηρεί την περιέργειά του για τον κόσμο και είναι αλλεργικός στον δογματισμό. Συνεργάζεται με τη Red Creative από το φθινόπωρο του 2019.

Τ

Τάνια Βλαχομήτρου

Client Account Manager

Σπούδασε Αρχαιολογία, έπειτα έκανε μεταπτυχιακό στην Μουσειολογία & Πολιτιστική Διαχείριση και αργότερα απέκτησε την πιστοποίηση του ξεναγού. Μερικά χρόνια μετά, εμπνεύστηκε και συνίδρυσε την Dot2Dot, μία πολιτιστική εταιρία εναλλακτικών, θεματικών περιηγήσεων στην Θεσσαλονίκη, ενώ το 2017 προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με τη δημιουργία του In the Loop, του πρώτου application αυτοοργανωμένων περιηγήσεων της Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης μέλος και  project manager της Octopus Garden, ενός Ελληνο-Γερμανικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο, που στηρίζει την πολιτιστική και οικονομική ανταλλαγή Θεσσαλονίκης-Βερολίνου. Εμπνέεται από τη μουσική, είναι DJ και οργανώνει events με καλεσμένους DJs και μουσικούς από όλο τον κόσμο. Είναι η Client Account Manager της Red Creative από τον Οκτώβριο του 2019.

Γ

Γιώργος Μαντζουρανίδης

Copywriter

Εργάζεται στη διαφήμιση από το 2003, ως copywriter, concept developer και brand narrator. Η δουλειά του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υλοποιήσεων - από εταιρική αφήγηση έως περιεχόμενο για social media - με βραβεύσεις σε θεσμούς όπως τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), Digital Media και Social Media Awards. Έχει υλοποιήσει μια σειρά εργαστηρίων σχετικών με το copywriting και τη δημιουργία περιεχομένου, ενώ είναι και εκπαιδευτής Content Management στο Diploma του ACT Lifelong Learning Center, Digital & Social Media Marketing. Είναι μέλος της πολιτιστικής εταιρείας Dot2Dot, διορθωτής στην εφημερίδα Μακεδονία και παραγωγός ραδιοφώνου (καθημερινά 13:00-15:00 στον OFF Radio). Συνεργάζεται με τη Red Creative ως κειμενογράφος από το 2020.

Πελάτες 52

Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Βογιατζή
Βλασσίδης Οινοποιία
Μικρό Κτήμα Τίτου
Κτήμα Κατσαρού
Tzimas Cosmetics
Olymp - Κωνσταντόπουλος
Πηγή Δινάκη
Tor Hotel Group
ON Residence
Όλυμπος Νάουσα
Vamvalis Foods
Sani Gourmet
Kleemann
Marbella Corfu
Ikos Resorts
Glass Studio
Αττικά Πολυκαταστήματα
Αρωγή / Euromedica
Τσάνταλης Οινοποιία
Miraggio Thermal Spa
Μέτεσυσμ
Nimand
Βιβλιοπωλεία Καφετζή
Γιόκ Μπαλίκ
Patafritas
Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής
Νομαρχία Χαλκιδικής
Νομαρχία Μαγνησίας
Νομαρχία Πιερίας
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
The George Tsolozidis Collection
Electra Palace
Sani Resort
Sani Festival
MeteSysm
Βενετσάνος Οινοποιία
Inova Hospitality
Chateau Burgozone
Goethe-Institut Thessaloniki
Δήμος Θεσσαλονίκης
Petits Grecs
Κτήμα Φουντή
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Μουσικό Χωριό / Το Αβγό
Μνήμες Γρεβενών / Βαγγέλης Νικόπουλος
Balkan Echoes / Martin Koenig
Βραβεία
17
ΕΒΓΕ
ΕΒΓΕ
01
Pentawards
Pentawards
01
Edawards
Edawards
02
Gold Label Awards
Gold Label Awards
01
The Dieline Awards
The Dieline Awards
01
Kythera Photographic Encounters
Kythera Photographic Encounters

Έκδοση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
GRAPHIC DESIGN
1980-2009
Μία ανθολογία

Η Red Creative με αφορμή τον εορτασμό των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της προχώρησε στη δημιουργία μιας έκδοσης που καταγράφει την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτή εικονίζεται μέσα από δουλειές δημιουργών της πόλης. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται θεματικά και με χρονολογική σειρά, δουλειές δημιουργών και γραφείων από το 1980 μέχρι το 2009.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ