Back to top

Ποιοί είμαστε

Είμαστε ένα δημιουργικό γραφείο που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε ευρύ φάσμα σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας από το 1989 με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζουμε ολιστικά, προκειμένου να αναδείξουμε το περιεχόμενο. Η ομάδα μας διακρίνεται για την ικανότητά της να παράγει στοχευμένες σχεδιαστικές προτάσεις και βραβεύεται τακτικά σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Red
Creative

Η ομάδα 04

Σ

Σίμος Σαλτιέλ

Creative Director / Photographer

Σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία στο Illinois Institute of Technology στο Σικάγο και στο Parson’s School of Design στη Νέα Υόρκη (BFA, Communication Design). Το 1989 ίδρυσε τη Red Design Group – σήμερα Red Creative. Από το 1982 εκθέτει τη φωτογραφική του δουλειά και το 1998 κέρδισε το πρώτο βραβείο της Photosynkyria. Φωτογράφισε τη ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 90 και σκηνοθέτησε μουσικά βίντεο. Το 2008 δημιούργησε το φωτογραφικό δικτυακό περιοδικό wip.gr. Στη Red Creative είναι art director και φωτογράφος. Κινείται πιο γρήγορα από τη σκιά του. Θα ήθελε να έχει όλα τα εργαλεία μαστορέματος που υπάρχουν και είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. Φεμινιστής, έχει 3 γυναίκες στο σπίτι και άλλες 3 στο γραφείο. Όταν μεγαλώσει λέει ότι θα γίνει ξυλουργός.

Ε

Ελίνα Στελετάρη

Senior Designer

Σπούδασε Γερµανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και Γραφιστική στην Applied Art Studies. Εικονογραφεί βιβλία και παραµύθια. Senior designer και εικονογράφος στη Red Creative από το 1992. ∆ε χώνευε τους Γερµανούς, παντρεύτηκε έναν. ∆ε χτύπησε το βιολογικό της ρολόι, έκανε 2 παιδιά. Με τα ζώα καµία σχέση, έχει 2 γατιά. Αφηρηµένη πορεύεται σε αυτή τη ζωή. Παράλληλα διδάσκει εικονογράφηση στον ΑΚΤΟ.

Β

Βιβή Μάνθου

Junior Designer

Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης. Baby Designer και εικονογράφος στη Red Creative από το 2014. Ξέρει τι είναι το οφσάιντ. Αγαπάει τη γεωμετρία όσο και τον σκύλο της. Κρυουλιάρα, κάτοχος προσωπικού αερόθερμου που κλείνει αρχές Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου. Tσιράκι του αφεντικού στα μαστορέματα.

Σ

Στέλλα Φιλίππου

Client service

Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης στη βιομηχανία χυμών και αναψυκτικών «Φλώρινα - Α. Χωναίος ΑΒΕΕ» από το 1995 και στέλεχος λογιστηρίου για την ίδια εταιρία από το 2000. Από το 2002 ανέλαβε την υποστήριξη Sales Back Office για την εταιρία ένδυσης Sarah Lawrence SA. μέχρι το 2006 που εντάσσεται στη Red Creative ως client service manager. Κολλημένη με τη ζαχαροπλαστική, δημιουργός του διάσημου brand “τα γλυκά της Στέλλας” που προμηθεύει με θεϊκούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα τα Χριστούγεννά μας. Φτιάχνει την καλύτερη μαρμελάδα σύκο του κόσμου όλου και θα ήθελε να ζει στο Λιτόχωρο αλλά δεν την αφήνουμε.

Πελάτες 38

Sani Resort
Sani Festival
Sani Gourmet
Tor Hotel Group
Miraggio Thermal Spa
Electra Palace
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Robert Bosch Stiftung, Goethe Institut
Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Βογιατζή
Βενετσάνος Οινοποιία
Βλασσίδης Οινοποιία
Inova Hospitality
Petits Grecs
Vamvalis Foods
Kleemann
Marbella Corfu
Ikos Resorts
Glass Studio
Αττικά Πολυκαταστήματα
Αρωγή / Euromedica
Τσάνταλης Οινοποιία
Tzimas
Μουσικό Χωριό / Το Αβγό
Μέτεσυσμ
Nimand
Βιβλιοπωλεία Καφετζή
Γιόκ Μπαλίκ
Patafritas
Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής
Νομαρχία Χαλκιδικής
Νομαρχία Μαγνησίας
Νομαρχία Πιερίας
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
The George Tsolozidis Collection
Βραβεία
15
ΕΒΓΕ
ΕΒΓΕ
01
Pentawards
Pentawards
01
Edawards
Edawards
02
Gold Label Awards
Gold Label Awards
01
The Dieline Awards
The Dieline Awards
01
Kythera Photographic Encounters
Kythera Photographic Encounters

Έκδοση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
GRAPHIC DESIGN
1980-2009
Μία ανθολογία

Η Red Creative με αφορμή τον εορτασμό των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της προχώρησε στη δημιουργία μιας έκδοσης που καταγράφει την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτή εικονίζεται μέσα από δουλειές δημιουργών της πόλης. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται θεματικά και με χρονολογική σειρά, δουλειές δημιουργών και γραφείων από το 1980 μέχρι το 2009.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ